Posts

Posts uit oktober 12, 2015 weergeven

Pitabrood met champignons, olijfolie en cheesedipper

Afbeelding
Zaterdagavond, niet veel meer in huis wat nog op de "gezonde" lijst past. Dan vond ik nog één verdwaald pitabroodje, een sneetje cheddarkaas en een half bakje champignons. Daarnaast hebben we altijd wel olijfolie in huis (The Flavor Shop heeft voor ieder wat wils wat olie betreft!), allerhande kruiden en ook Maggi sausblokjes.

Dit "gerechtje" toverde ik op tafel met exact volgende ingrediënten:

- klein pitabroodje
- olijfolie (Pascal Naessens)
- Grillkruidenmix
- Rozemarijn
- 125 gram champignons
- 1/2 blokje Maggi saus (verkrijgbaar bij AH)
- 1 sneetje cheddar (allerlei versies verkrijgbaar in de supermarkt, ik verkies de light versie)
- een halve eetlepel boter (ik gebruik Planta)

Klaarmaken?
- Plaats het pitabroodje in de broodrooster (+/- 3 minuten)
- Bak de champignons in de boter en vul aan met wat water, voeg het halve sausblokje toe.
- Doe de champignons in een potje en laat wat van de saus achter. In die resterende saus "bak" je de kaas tot hij …