Posts

Posts uit april 27, 2016 weergeven

Bananenbrood (voor elk moment!)

Afbeelding
Op Instagram zag ik al regelmatig bananenbrood voorbij komen. Ik vond dat het er telkens erg lekker uit zag maar om de een of andere - onbekende - reden heb ik lang gewacht om het uit te proberen. Te lang, achteraf bekeken! Ik heb het namelijk uitgeprobeerd en ik ben verkocht! Het smaakt héérlijk, vult goed en valt al bij al erg goed mee qua kcal.

Het recept heb ik een beetje aangepast naargelang de ingrediënten die ik in huis had:

- 3 grote (liefst rijpe) bananen
- 3 eieren
- 100g speltbloem
- 100g havermout
- 2 theelepels baksoda
- 1 eetlepel speculooskruiden
- 15g pompoenpitten

Je mixt de bananen met de eieren. De rest gooi je zo bij elkaar en meng je met de gemixte pap. Je giet het geheel in een bakvorm en laat dit in een voorverwarmde oven van 180° 45 minuten bakken.

Ik koos ervoor om één deel (100 gram) op te eten, de rest deed ik in porties in de diepvriezer. Naar mijn smaak is dit ook zeer geschikt om als tussendoortje mee te nemen!