Posts

Posts uit januari 31, 2016 weergeven

"Chikongs in espe" in quiche

Afbeelding
Lievelingsgerecht: "chikongs in espe" oftewel hesperolletjes met kaassaus...
Probleem: veel werk, zeker als je verse puree patatjes erbij wil...
Oplossing: quiche !

Nodig:
- Eén rol kruimeldeeg (of indien je een ietwat magere variant wil mag je dit skippen)
- 4 - 6 eieren (magere variant: stop maar bij 4 eitjes)
- flesje room (oftewel de volle oftewel een lichtere versie)
- twee doosjes hamblokjes (of je kan extra magere ham nemen indien je dit wenst)
- 200 gram gemalen kaas (kies voor een sterk smakende versie, ik meng gruyère met parmezaan)
- ongeveer 7 grote witloofstronken (ik nam er veel zodat de hoeveelheid groenten ruim was, minder lukt ook)


Klaarmaken:
* Kruimeldeeg
Persoonlijk kies ik er altijd voor om dit even "voor" te bakken, tien minuutjes op 180°. Dan blijft je deeg mooi krokant i.p.v. papperig.



* Witloofstronken
Je snijdt de witloofstronken in kleine stukjes (vierendelen in de lengte en dan per halve cm snijden).
De kleine stukjes witloof kook ik (geen …