Posts

Posts uit september 21, 2015 weergeven

Een hamburgerwrap in tien minuten!

Afbeelding
Hamburger op een broodje, veel saus en kartonnen groenten. Veel kcal, nog meer andere rommel. Mijn alternatief? Een hamburgerwrap. Een kleine helft van de kcal, duizendmaal meer smaak...

Ingrediƫnten?
- 1/2 grote wrap (standaard verkrijgbaar in alle supermarkten!)
- 1 sneetje cheddar smeltkaas (Carrefour, andere werkt ook prima)
- augurken naar believen
- gedroogde ajuintjes (5g)
- een hamburger (141 kcal van Mora in de oven gebakken of een verse, nog beter!)
- eventueel een sausje zoals cocktailsaus...

Klaarmaken?
Je belegt de wrap met het sneetje smeltkaas. Intussen laat je de hamburger "bakken" in de oven (ongeveer 10 minuten op 180° in een voorverwarmde oven). Je plaatst de wrap dubbel geplooid met de kaas in de broodrooster voor een tweetal minuten.

Wanneer de wrap uit de broodrooster springt beleg je deze met de hamburger, eventueel wat saus, de gedroogde ajuintjes en heerlijke augurkjes.


Na instagrammen volgt het foodbloggen.

Sinds juni 2015 ben ik aan de slag op Instagram (terug te vinden onder de naam "JufKim"). Wat startte in het wekelijks gewichtverlies, werd algauw een leuke hobby. Iedere dag een poging om een lekker gerechtje op tafel te brengen. Een gezond(er) ontbijt, een lekkere lunch en een heerlijk avondmaal. En liefst gevolgd door het nemen van een foto ervan!
Meer en meer gerechtjes verschenen online en meer en meer krijg ik de vraag "Hoe maak je dat klaar?". Na lang wikken en wegen heb ik beslist om er dan maar een blog aan te koppelen. Het is onmogelijk om dagelijks een update te plaatsen, maar toch kriebelt het om het een en het ander te delen...
En dat zal hier gaan gebeuren... Zoveel en zo vaak als het kan.