Posts

Posts uit oktober 3, 2017 tonen

Vegetarische pasta met bloemkool in currysaus

Afbeelding
"BLOEMKOOL". Wanneer je alle neuzen wil zien scheeftrekken hier, moet je het woordje "BLOEMKOOL" gebruiken. Zo'n kool meebrengen en uitpakken in het zicht van het gezin is not-done. Ze steigeren, ze beginnen te kermen, "het stinkt"... Een probleem aangezien groenten een must zijn en bloemkool op mijn lijstje van favorieten staat! Ik probeer de kolen die ik hier binnensmokkel zoveel mogelijk te verbergen in macaroni's, 'sausen', puree... En meestal zie ik dan alleen maar blije gezichtjes. Of "dat het lekker is", zonder ingrediënten te vermelden ;-) Eéntje die ik vorige week voor mezelf klaarmaakte vind je hierboven. Hoewel de titel een mondvol is, is dit gerechtje in een minuut of tien klaar en helemaal niet moeilijk te maken! Ingrediënten: - Een klein klontje boter (of andere vetstof) - Een half lepeltje bloem - 200ml melk (ik probeerde al amandelmelk en gewone melk) - Peper en zout - Currypoeder (gene brol hé, echt