Vegetarische pasta met bloemkool in currysaus"BLOEMKOOL". Wanneer je alle neuzen wil zien scheeftrekken hier, moet je het woordje "BLOEMKOOL" gebruiken. Zo'n kool meebrengen en uitpakken in het zicht van het gezin is not-done. Ze steigeren, ze beginnen te kermen, "het stinkt"... Een probleem aangezien groenten een must zijn en bloemkool op mijn lijstje van favorieten staat! Ik probeer de kolen die ik hier binnensmokkel zoveel mogelijk te verbergen in macaroni's, 'sausen', puree... En meestal zie ik dan alleen maar blije gezichtjes. Of "dat het lekker is", zonder ingrediënten te vermelden ;-)

Eéntje die ik vorige week voor mezelf klaarmaakte vind je hierboven. Hoewel de titel een mondvol is, is dit gerechtje in een minuut of tien klaar en helemaal niet moeilijk te maken!

Ingrediënten:
- Een klein klontje boter (of andere vetstof)
- Een half lepeltje bloem
- 200ml melk (ik probeerde al amandelmelk en gewone melk)
- Peper en zout
- Currypoeder (gene brol hé, echte curry die goed doorsmaakt)
- 30g (magere) geraspte kaas
- pasta (naar believen)
- 1/2 van een kleine bloemkool

Je snijdt de bloemkool in roosjes en kookt hem. Intussen kook je ook de pasta zoals aangegeven op jouw verpakking.

De saus is een simpele béchamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en roer. Voeg beetje per beetje de melk toe en roer goed zodat het een stevige substantie wordt. Voeg tenslotte currypoeder toe volgens jouw smaak (eventueel kan je ook een stukje appel toevoegen als je het liever wat zoeter hebt!). Tot slot voeg je de kaas toe.

Intussen is de bloemkool zacht geworden (let ook hierbij op dat je gaat voor wat jij lekker vindt; pas je kooktijd aan naar jouw wens!) en is ook de pasta klaar. Nu moet je alleen nog alles samenvoegen en je hebt een vegetarische pasta met bloemkool in een currysausje!

Dit kan je ook prima bewaren in de diepvries, ik maakte een grote portie (ferme bloemkool) en vulde vier diepvriespottekes om mee te nemen als lunch. 

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!