Ontbijtmuffin met slechts 143 kcal (per stuk, uiteraard)


"Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag!". Hoe vaak heb je die al gehoord? Teveel als je het mij vraagt... En toch, ergens (je moet het zelfs niet zo ver gaan zoeken), hebben ze gelijk. Zonder deftig ontbijt begint de maag al rond 9u te knagen, als het niet vroeger gebeurt. En dan begint de strijd van de dag. Even een koekje om het gevoel tegen te gaan. Een halfuur later keert het geknaag terug en voor je het weet ben je de dag gestart met een literke koffie en een maaginhoud aan zoetigheid.

Wie niet veel tijd heeft heeft meestal ook geen zin om 's morgens even rustig te gaan zitten. Wie mama is heeft helemaal al geen tijd om rustig te ontbijten. Hier betekent dat om 4u 's morgens opstaan. Anders lukt het niet. En toch, toch eet ik iedere ochtend flink een ontbijt! We zorgen voor veel variatie en proberen het zo gezond mogelijk te houden. Liefst ook met producten die een hele voormiddag het knagen tegengaan.

Eén van mijn persoonlijke favorieten is de ontbijtmuffin. Er is wel wat werk aan, uiteraard. Maar - indien je over een diepvriezer beschikt - het kan vlug gaan! Je bereidt één keer voor en je hebt een breakfast voor zes dagen. Of je gebruikt meerdere vormen en je hebt een ontbijt voor nog meer dagen!

Ingrediënten (voor 6 stuks)
- 70g bloem (naar keuze)
- 70g gemalen havermout
- 10g chocoladedruppels (te vinden op de patisserie-afdeling)
- 180ml karnemelk (brengt meer smaak en is "voller" dan bv. magere melk)
- 1 ei
- fruit (ik gebruik 250 gram fruitmix van frambozen, aardbeien en blauwe bessen)

Hoe pak je het aan?
Je mengt de bloem, de havermout, de karnemelk en het ei tot een zo glad mogelijk beslag. Daarna voeg je voorzichtig het fruit en de chocoladedruppels toe.
Je giet het beslag in een muffinvorm (vorm voor zes grote muffins). Deze plaats je in een voorverwarmde oven van 200° voor 20 minuten. Nadien mag je de muffins niet uit de vorm halen, anders vallen ze uit elkaar doordat er geen extra suiker e.d. in zit.

Ofwel laat je de muffins afkoelen ofwel plaats je ze onmiddellijk (met vorm) in de diepvriezer. Na een uurtje kan je ze uit de vorm verwijderen en in een doosje in de diepvries zetten.

Opeten?
Wanneer je een muffin uit de diepvriezer haalt, plaats je deze 1,5 minuten in de microgolfoven op 750 watt. De muffin is dan helemaal ontdooid en toch niet warm. Eventueel kan je, om de knorrende maag tegen te gaan, een topping van pindakaas toevoegen. Deze zorgt voor meer energie gedurende de ochtend!

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!