Wat zeggen de boekskes?

Mode. Terug te vinden in kledij. In handtassen. In haarsnits (al hebben we daar intussen ook onze bedenkingen bij zie hier.) Foodtrends, denk aan de mason jar en de miljoenen andere fantastische potjes en doosjes die dienen om je eten ergens mee naartoe te nemen. Of kijk eens rond waar een Starbucks te vinden is: wie rondloopt met een beker is hip en trendy. Niet te vergeten: de foodboxen die als paddenstoelen uit de grond schieten. Eén voor een beloven ze je gezonder, beter, ecologischer voedsel! Ik vermoed dat Smartmat een van de eerste aanbieders was?
Bron: www.smartmat.be
Verder is er bij die modes ieder seizoen één iets wat me opvalt: de diëten die telkens weer uit de grond gestampt worden. Nina, Goed gevoel, Flair, Vitaya... alle 'boekskes' staan te popelen om je een paar kilo te laten afvallen. In de winter gaat het eerder over (kaas- en vetrijke) ovenschotels. Vanaf februari verschijnen dan weer de immer-populaire titels zoals "Maak je lichaam bikini-proof" en steevast vind je rond 1 januari een (als je pech hebt wat meer) flyer in de bus voor een of ander voordelig fitnessabonnement.

Goed gevoel pleit de ene maand voor de voedselzandloper, de andere maand is het allemaal Weight Watchers wat de klok slaat. Blik zal dan weer eerder kijken naar wat "de sterren" doen: overleven op fruitpappekes, karton knabbelen tussen fotoshoots door, dag en nacht trainen... Flair brengt geregeld nog eens leukere ideeën op de markt zoals het "seksdieet" of het "oefen-met-een-vriendin-want-dat-is-fijner"-programma.

Die artikels vind ik over het algemeen erg plezant om te lezen, soms lachwekkend, soms om het zelf eens uit te proberen maar vaak om te kijken wat men nu weer aan het uitvinden is. Ooit overwoog ik om een opleiding voedingsleer te volgen. Vooral omdat het me interesseert maar ook omdat ik de 'magische' kennis wou om af te vallen. Maar net zoals in de meeste vakgebieden is de kennis oneindig en is er niet zomaar een goed of fout. (Tenzij het gaat tussen een appel en een cheeseburger, dan weet je het wel...)

Intussen kan ik één ding zeggen: lees die boekskes, geniet ervan maar geloof ze niet. Meestal vergeten ze - vooral bij die sterrendiëten - even te vermelden wat die mensen verder allemaal hebben: een personal kok, een personal trainer, iemand die hun huis poetst, de tuin onderhoudt, de kindjes van school haalt, een personal shopper, een personal coach... Kijk naar wat jij kan, waar jij tijd voor hebt en vooral waar jouw prioriteiten liggen. Voor mij was dit hét moment om er iets aan te doen, misschien is het dat voor jou ook wel! En vooral: het is nooit een goed moment! Er is werk, er zijn studies, je gezin, ... Als je het wil, begin er dan gewoon aan, wie weet lukt het je wel ;-)Reacties

 1. Het is gewoon, je mag alles eten maar niet altijd,......en wees je vooral bewust van je porties,...dat heb ik geleerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die porties doen het hem vooral hé! Ongelofelijk hoe slecht sommige dingen zijn én hoezeer sommige lekkere dingen dan weer meevallen ;) 10g chocoladestukskes zijn er écht véél!

   Verwijderen
 2. Je kan niet meer ontsnappen aan de foodboxen eh. Heb je er zelf al eens eentje geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er nog geen geprobeerd maar het staat wél al een tijdje op mijn to-do-lijstje. Probleem: de echtgenoot lust geen vis en eet geen vegi waardoor er al enkele gerechten "verdwijnen" :p

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!