Met wat minder toch wat meer...

Niets is hatelijker dan op dieet zijn en een ienie-mini-bord voor je neus geserveerd krijgen. Dat is iets wat ze zouden moeten verbieden, tenzij in een vijfsterrenrestaurant waar je ontelbaar veel heerlijke gangen aangeboden krijgt. Het is, denk ik, al duidelijk: ik eet graag. Dus zorg ik dat mijn bord/pot/kom er zo gevuld mogelijk uitziet en dat wat erop ligt ook vult.

Mijn gerechten zijn vaak geen culinair hoogstaande gerechten, het gaat over minute-soepjes, noodles, het bakken van een stuk vlees... maar het is wel lekker. Met drie kids, werk en studies heb je geen tijd om ook nog even uren in de keuken te staan, vandoor ook de volgende (gezonde) lunch!

Gekruid pitabroodje met minute-soep en homemade kipsalade
Wat heb je nodig:
- Minutesoepje dat ongeveer 50 kcal bevat, of naar keuze als het niet zo nauw steekt...
- 1 pitabroodje (130 kcal ongeveer)
- Kruiden (alle soorten en smaken zijn te vinden, kies er iets uit wat jij lekker vindt!)
- Kippenwit: 150gram
- Ijsbergsalade (portie naar wens)
- 1 grote wortel
- Stukje komkommer
- Honing-mosterddressing (Ik neem de 'volle' maar gebruik er iets minder van)

* Om het minutesoepje op te warmen hoef je geen chef-kok te zijn, dus geen commentaar...

* Het pitabroodje snij ik in twee en doe ik gekruid tussen de gril (kruid ook de binnenkant van het broodje!).

* De salade maak je door het kippenwit in reepjes te snijden, de ijsbergsalade erbij te nemen, de wortel en komkommer snij ik in kleine blokjes (je kan de wortel uiteraard ook raspen) en je mengt het geheel. Je werkt af met de honing-mosterddressing. 

Bon appétit!

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!