Basis pastasaus (à la Weight Watchers)

In het boek van WeightWatchers 365 dagen, staat een heel eenvoudig, lekker, caloriearm recept om een basistomatensaus te maken. Deze saus is ideaal voor pasta's maar kan evengoed gebruikt worden in een opgevulde courgette, een lasagne, als basis voor pizza...

Wat heb je nodig?

Eén blik tomatenblokjes. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten, zorg dat het een blik is met ongeveer 400 à 500 gram. Persoonlijk heb ik een lichte voorkeur voor die met basilicum maar je kan evengoed zelf verse basilicum toevoegen!

Eén brik passata.

Eén grote zoete ajuin (of een gewone ajuin of sjalot indien je niet voor zoet te vinden bent).

Twee teentjes knoflook

Een paar eetlepels olijfolie (om te bakken)

Ofwel paprikapoeder (2 eetlepels) en provençaalse kruiden (4 eetlepels)
Ofwel een pastamix die je koopt.

Wat moet je doen?

Het gaat alweer om een easy-peasy receptje. Je snijdt de knoflook en de ui fijn. Deze fruit je in de olijfolie tot het geheel lichtjes glazig wordt. Daarna voeg je de tomatenblokjes, de passata en de kruiden toe. Het geheel laat je sudderen voor 40 - 60 minuten op een laag vuurtje. Op die manier krijgt je saus een heerlijke, volle smaak.

Wat kan je nog doen?

* Wanneer ik de saus gebruik als pizzabasis voeg ik altijd rozemarijn toe!

* Wanneer we het gebruiken als pastasaus voeg ik steeds nog een courgette, wat wortelen en paprika toe. (In fijne stukjes, uiteraard.)

* Dit sausje kan ook smaken in combinatie met een croque monsieur ! 

* Probeer eens je pastasaus met kippengehakt ipv het "gewone" gehaktvlees.

* Ook met gehaktballetjes en puree/kroketten combineert het lekker!

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!