Hello Fresh'en week 3

Vorige week hebben we ons minder 'gesmeten' in de Hello Freshbox dan de vorige weken. De gerechten leken ons aan te spreken maar het werd niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. Op maandag startten we met een "noodlesoep"...

Noodle'soep' met zalm, pindanoten...
De combinatie was heerlijk: zalm met noodles, groenten en pindanoten. Maar het was dus geen soep (zoals vermeld op het receptenblad). 't Kan (en 't zal) aan de chef liggen (zijnde ikzelf), maar ik had alles gedaan zoals aangegeven in het recept, dus was ik ietwat ontgoocheld over het soepgegeven. Anderzijds, ik lust geen soep dus zo'n ramp was het nu ook weer niet... Pluspunt was dat de kindjes blijkbaar ook graag noodles lusten en dus gewoon meegegeten hebben.

Kippenblokjes met broccoli, sla en gebakken aardappelen
We moeten er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat het een ferme drukke week was (dat kan hier ook zunne!) waardoor de goesting om lang boven de potten te staan niet echt aanwezig was. Ik merk dat dit toch wel een vereiste is bij Hello Fresh gerechten, dat je er tijd voor moet maken. Je moet niet nadenken, gewoon het blaadje volgen, maar er is wel wat tijd nodig om alles te snijden/koken/bakken/stoven... Zelf maak ik al snel eens een wok (doos diepvriesgroentenmix met kippenblokjes en wat saus, klaar in 10 minuten, geen werk!), of een quick-macaroni... Dus dat is en blijft aanpassen. Anderzijds blijft het wel fijn om nieuwe gerechtjes te proeven en de typische verloren groenten uit te proberen.

We hebben één gerecht gelaten voor wat het was, de rest hebben we wel klaargemaakt. De combinaties waren weer erg lekker maar toch minder verrassend dan de vorige twee weken. Bij Hello Fresh zijn ze naar mijn indruk heel tuk op noten en ook dat went weer, waardoor het nieuwe er wat af is. Daarnaast vonden we dat er deze week niet veel vlees/vis/... aanwezig was. Feta eten we graag maar gebruiken we liever in een slaatje dan als volwaardige maaltijd. Champignons in een vegi-gerechtje, lekker maar ook weer niet 'genoeg' naar ons gedacht...

Stoemp met veldsla, rode ui en feta
Het was echt vooral de tijd die ontbrak, dus mensen die geen halfuur/drie kwartier in de keuken willen 'werken' zou ik het deze week niet aangeraden hebben. Verder blijven de ingrediënten wel supervers (en lekker!), er werd alweer stipt geleverd en we zijn minder geld kwijt dan wanneer we zelf boodschappen doen.

Slaatje geitenkaas met balsamico en walnoten
Gaan we nog Hello Fresh'en? Ja, daar ben ik zeker van! Maar nu eerst weer eventjes zelf in de potten proberen te toveren... Ook een klassieker kan eens smaken! Met kerstavond staat echter alweer een Hello Fresh gepland, dan testen we hun gourmetpakket uit... wordt vervolgd.

Balletjes in tomatensaus en ratatouille

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!