Koekjes bakken, op eenvoudige wijze [kids]

Zoals algemeen bekend heb je als leerkracht zeeën van tijd en oceanen aan vakantie. Zo geschiedde ook deze kerstvakantie des huizes hier. (Dat we 's avonds nog studeren en werken laten we romantisch achterwege...). Ik verkies om ervoor uit te komen: het is een grote luxe om de vakanties samen met de kindjes door te mogen brengen, het is zelfs nog een grotere luxe om in die periodes geen opvangproblemen te ervaren en gewoon iedereen een hele dag in pyjama te kunnen laten. Maar... je moet ze natuurlijk wel "bezighouden" want anders wordt het kot afgebroken en wordt iedereen knettergek. (Vermoed ik, want het is nog nooit gebeurd.)

Eén van de klassiekers die hier steeds op het programma staat (zij het telkens in andere versie) is het algemeen bekende smulfenomeen: koekjes bakken! Deze keer mocht ik van The Flavor Shop een voorgemaakte versie proberen. Enkel nog één eitje en wat boter toevoegen, mengen, rollen en bakken! Op zich verkies ik meestal om zelf alle ingrediënten in een pot te laten mengen (aja, dan kunnen ze alletwee - over een jaar alledrie, help! - een paar dingen doen), maar deze versie viel héél goed mee en is al voor herhaling vatbaar gevonden.

Koekjesmix in een flesje!

We overwogen eventjes één grote koek te bakken...

Maar wie ging hem dan mogen opeten hé!

Slechts 15 minuutjes geduld...

En smullen maar!

Na nog 15 minuten waren ze op !
Probeer het gerust zelf even uit! Je hebt keuze uit heel wat verschillende versies, wij bakten degene met chocoladesnoepjes, maar er is keuze genoeg! Uitproberen of rondneuzen? Klik hier !

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!