Slaatje met kaas en ham

Omdat het niet altijd ver moet gezocht worden, omdat het niet altijd moeilijk te bereiden moet zijn... Een 'Carrefour-slaatje' (of eender welke andere supermarkt...). Je stapt dus de supermarkt binnen, je neemt er volgende dingen mee:

- magere kaas (à la Weight Watchers, Milner...)
- ham zonder vet
- een zakje geraspte worteltjes (easy!)
- een zakje ijsbergsla (of andere mix, ge kiest maar wat ge apprecieert)

Thuis heb je nog het volgende:
- een potje (of een restje) magere yoghurt
- vloeibare honing
- peper en zout

Eventuele leuke en lekkere extra's:
- zakje notenmix
- croutons/brood

Je snijdt wat ham en kaas in kleine stukjes en mengt deze met de sla en de wortelen. Je maakt van ongeveer 25gr magere yoghurt en één eetlepel honing, samen met peper en zout een eigen dressing. Deze meng je met de rest. Indien gewenst (en aangeraden!), werk je het geheel af met wat nootjes. Je kan ook croutons erdoor draaien of een geroosterd boterhammetje eraan toevoegen.


Note: ik kocht een fantastisch potteke "van" Pascal Naessens. Het presenteert wreed schoon maar daar blijft het ook bij. Als het ding uit de vaatwas komt zitten er telkens vlekken op, wat het geheel minder aantrekkelijk maakt. Als je het met de hand wast en netjes afdroogt, geen probleem, maar laat ons daar nu net geen tijd voor hebben... Ge zijt dus verwittigd, afwassen zult ge met de hand doen... of koopt u gewoon een ander potteke !

Reacties

Een reactie posten

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!