Restjeslasagne (vegi of niet-vegi)

Uit onze vijfde Hello Fresh box hadden we een beetje overschot: enkele lasagnebladen, een halve courgette en nog een half flesje room. Ideaal voor een groentenlasagne! Ik voegde nog enkele ingrediënten toe en we waren er...


Ingrediënten:
* 4 lasagnebladen (die je niet moet voorkoken)
* 1 groentenbouillonblokje
* half flesje room
* 100 gram kaas
* half bakje champignons
* halve courgette
* kruidenmix
* Een halve eetlepel boter
* Eén eetlepel vloeibare bloem

Maken?
Snij de champignons in vieren. De courgette snijd je in dunne plakjes. 

Maak zoals op de verpakking aangegeven 3/4 liter bouillon. Laat de champignons hier even in "koken". (Ongeveer 5 minuten.) Haal ze erna weer uit de bouillon.

Intussen laat je de boter in een pot smelten. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je voorzichtig de bloem toe. Als dit één geheel vormt, voeg je beetje per beetje de bouillon toe. Wanneer het een dikke(re) saus geworden is, voeg je de room toe. Tot slot doe je 3/4 van de kaas erbij, samen met de kruidenmix.

Neem een ovenschotel en doe wat saus op de bodem. 

Het volgende doe je tweemaal: leg je lasagneblad en giet hierop wat saus. Leg over de hele laag champignons en terug wat saus. Daarop leg je het tweede lasagne blad dat je vult met saus en courgetteschijfjes.

De laatste laag werk je af met de rest van de geraspte kaas. 

Het geheel  mag ongeveer 20 minuten op 220 graden in de oven. Indien gewenst kan je ook gehakt toevoegen aan de lasagne.

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!