Quickie 1

Intussen staat het wel vast: alles moet steeds sneller, beter... Hoe belangrijk het ook is, we hebben minder en minder tijd om iets op tafel te toveren dat én lekker én gezond is. (Dan spreken we nog niet over iets wat iéderéén lust...) De korte pijn is simpelweg tijd maken om dit te doen.

Een kwartiertje vroeger uit de veren kan al zorgen voor een rustig ontbijt. Soms is het pijnlijk, de snooze-functie wordt telkens verwelkomd... Maar meestal zorgt het net voor een meer energieke start van de dag: koffietje, boekje/krantje/..., en één of ander ontbijt.


Veel van de 'gerechtjes' online lijken uit een boekje te komen. Ze lijken tegelijk ook nog eens héél moeilijk om klaar te maken, laat staan dat je er tijd voor zou hebben! Ik blijf bij de "succescombi" voor mezelf: dingen die ik lekker vind, gemengd met gezondere zaken. Misschien ziet het er ietwat minder "boekjes-achtig" uit, maar het mijne dient dan ook om echt op te eten! 

Zo deed de jongste spruit me de klassieke Rice Krispies van Kellogg's herontdekken. Die dingen bevatten dus echt niet veel kcal! We moeten eerlijk blijven, ze bevatten in het geheel vooral veel lucht. Maar lekker en krokant zijn ze zeker. 

Ik begon met een 100gr yoghurt, daarop 30g Rice Krispies. Dan haalde ik mijn o-zo-geliefde chocoladepot uit en strooide een vijftal gram chocoladedruppeltjes erop. Afgewerkt met wat chiazaad en nog een beetje confituur (veel fruit, weinig suiker, ofcourse). Heel snel klaar, veel smaken bij elkaar en een goed begin van de dag! 


Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!