Quickie 2

Tussendoortjes komen in alle vormen en maten. Wanneer je ooit op bezoek gaat bij een diëtiste, is één van de "lessen" die je meekrijgt: lees etiketten. Kijk hoeveel vet ze bevatten, hoeveel kcal... En laat je verrassen (zij het dan op negatieve wijze). Je meest geliefde producten blijken, voor je het goed en wel beseft, ongelofelijke trukken uit de kast te halen.

Zo heb je fantastische koekjes, die 'slechts' 55kcal per stuk bevatten. PER STUK! En dan kijk je, dan zitten er vijf of zes in een pakje... En neen, met eentje heb je echt niet voldoende. Of je eet een chocomousse'ke met 'slechts' 148 kcal/100gr. En dan kijk je, bevat je potteke 200gr of 150 gr, alweer wat meer dan je gehoopt had. Tegen het einde van de dag en na talloze etiketten te bekijken, kom je al snel bij het hopeloze besluit: alles wat je lekker vindt 'mag' eigenlijk niet meer. Dan houd je het een week vol om al dat lekkers uit je leven te verbannen om op zondag -de gevreesde zondag- de eetbui van je leven te krijgen. Dat éne taartje mag, want het is zondag. Frietjes, aja, één keer in de week hé. Enzovoort... "Morgen begin ik wel gewoon opnieuw."

Op maandag sta je dan op de weegschaal, je hebt een hele week militaire discipline getoond... en er is geen gram af. Neen, er is zelfs 200gr bij. "Hoe kan dat nu?!?" Simpel: als je jezelf alles verbiedt en niet meer kan genieten van eten, dan hou je het gewoon niet vol en begin je te vreten. Tenzij je een eetstoornis hebt en niet meer wil eten, maar eens je zover gevorderd bent is er ook niets fijns meer aan. Voor je het weet heb je het tegen de dinsdag opgegeven en is er helemaal niets veranderd. De week inzet was voor niets en de toekomst is nog net hetzelfde.

Een eenvoudige oplossing is er spijtig genoeg niet. Ik eet te graag om bv. de macarons te laten staan. Dus ik calculeer zo'n momenten in. Dan eet ik 's middags een ietwat lichtere lunch en 's avonds een ietwat lichter avondmaal. Om dan om 19u30 met mijn doos in de zetel te ploffen. En dat werkt, redelijk goed zelfs. Natuurlijk is dat geen plan om iedere dag uit te voeren. Dus ga ik op zoek naar lichtere tussendoortjes die niet licht in de maag voelen. Zo heb je havermoutpapjes van Kellogg's, voor koudere dagen. Of ijspralines van Perletta (Ijsboerke), ijspralines (Magnum)... daar mag je er gerust twee of drie van snoepen zonder problemen te ondervinden !

Ijspralines van Magnum

Een eenvoudig cracotteke met banaan (alweer dank aan de jongste dochter) kan ook smaken ! Strooi er nog een klein beetje viooltjessuiker (of muntsuiker, knispersuiker...) over en je hebt een verrukkelijk tussendoortje.

Met viooltjessuiker
Bij Colruyt hebben ze bijvoorbeeld ook mini-muffins met chocolade. Die bevatten 65kcal/stuk. Al moet ik er meteen bij vertellen dat ze niet echt 'ik-eet-er-maar-eentje-proof' zijn. Maar ze zijn wel verrukkelijk ;-) 

Minimuffin met chocolade (Colruyt)Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!