Ondanks het volgehouden "gezondere" eten, zijn het wat 'easy weken' geworden op eetvlak. Dit heeft te maken met andere dingen die meer aandacht vragen en verdienen. Zoals bij velen vermoed ik, is eten maken tijdens de week niet steeds hetgeen waar je tijd voor hebt en waar je bijgevolg ook minder naar uitkijkt. Ik probeer op zoek te gaan naar maaltijden die snel te bereiden zijn en die ik ook kan blijven gebruiken eens we terug FT werken. Albert Heijn pikt hier vrolijk op in. Een gezonde maaltijd zonder al te veel na te denken? Neem eens een verspakket! Alle nodige groenten, de curry en de kokosmelk zitten er al bij. Op de verpakking staat in koeien van letters wat je verder nog nodig hebt (wat geeneens zoveel is). Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het versnijden van zo'n pakket toch wel wat tijd vraagt maar dit los ik op door de curry de dag voordien al klaar te maken. Toen ik Instagram dit pakket toonde kreeg ik meteen de tip: let op met peper en curry, h
Hét zomervoedsel bij uitstek! Het is nog steeds vakantie, al verschijnen de "terug-naar-school"-boekjes intussen al met mondjesmaat in de brievenbus. Hier is het een gemengde vakantie: enerzijds zijn we met z'n allen heel hard aan het genieten van de zomer (en de niet-zomerse temperaturen en het vele water dat met bakken uit de lucht valt), anderzijds ben ik al de hele zomer op strak schema aan het leven. Niet qua voeding, wel qua studeren. Een tweede zitje, het hoort er bij als student zijnde zeker? Ik heb deze zomer heel wat bijgeleerd; * dat het helemaal niet zo'n pijn doet om rond 6u15 op te staan om een hele ochtend te werken. Dan kan je rond de middag de boeken dicht doen en nog meegenieten van een lange namiddag en een zomerse (?!?) avond * dat een goed ontbijt het 'vroege' opstaan wat draaglijker kan maken (aha, receptinspiratie!) * dat de ochtenstond écht goud in de mond heeft: concentratie check, motivatie, check. Het blijkt (tegen alle
Foei, foei, foei... "Op 4 september wordt hier terug gedeeld", euhm... Tja, euhm... We zijn bijna december en veel werd hier intussen niet meer gedeeld. 't Is niet van niet willen, 't is ook niet door een gebrek aan ideeën. 't Is een kwestie van geen tijd (willen maken). Eind augustus had ik - zoals gewoonlijk - een nogal idealistisch beeld over het komende academiejaar. Het zou wel vlot lopen, er zou nog véél tijd zijn voor andere dingen (zoals koken), we zouden dat wel even allemaal gaan doen. *BAM* Reality check. Enerzijds ergerde ik me aan de 50 kookboeken die nog snel-snel gepubliceerd werden voor de grote boekenbeurs. Wat zou ik, als simpel mens, daar nog kunnen aan toevoegen? Anderzijds begonnen het schooljaar en het academiejaar en stapelden de taken/papers/teksten/... zich nogal in sneltempo op. Omdat ik nog steeds heel graag schrijf en ook zal blijven schrijven, maakte ik een nieuwe site. Wie me op Instagram volgt weet het al langer, sinds twee
Reacties
Een reactie posten