Quinoa, de hype

Op social media is de trek naar "verantwoorde voeding" groter dan ooit. Het overaanbod heeft ons als het ware opgeslorpt. We zijn gefascineerd, bezorgd en tegelijkertijd enthousiast. "Heb je al quinoa gegeten?" was één van de vele vragen die ik kreeg toen ik op mijn eten begon te letten. Curieus als ik was, ik ging diezelfde avond nog quinoa halen. Tot mijn grote ergernis ging die 'wondervoeding' er niet in, niet de eerste keer, niet de tweede keer... Uiteindelijk heb ik de pak gedoneerd op mijn werk aan een collega die het goedje wel lust.

Een tijdje geleden ontdekte ik de boeken van Gwyneth Paltrow waar opnieuw quinoa ter sprake kwam. Dit keer werd er gebruik gemaakt van quinoavlokken en gepofte quinoa. De nieuwsgierigheid was opnieuw gewekt en ik waagde het nog een keer. Met succes want die gepofte quinoa is HEERLIJK ! Quinoavlokken worden intussen ook vlot gebruikt om crumbles mee te maken.

Gepofte quinoa gebruik ik bijna in alles, al zal die periode ook wel weer voorbijgaan. Persoonlijk vind ik hem het lekkerste bij een slaatje ter vervanging van brood of croutons. Hij kan ook met gemak gebruikt worden als gezonde snack: fruitsla met gepofte quinoa, vult goed en smaakt lekker!

Quinoa, perzik en blauwe bessen met koffie
Hebben jullie aanraders met quinoa? Ik heb trouwens hetzelfde probleem met advocado. Een zeer mooi ding, ik probeer er graag dingen mee uit maar nog niets vond ik lekker. Echt niets...

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!