Temptation

Eén van de grootste miseries om 'beter' te eten, in de zin van -bye-bye-kilo's- ondervind ik in het eten op gezinsmomenten. We hebben een fantastische voorraad lekkere dingen in huis - gelukkig maar - maar blijf daar maar eens af hé! Zelfs een simpele boterham met choco wordt op een bepaald moment een verleiding... Of ligt dat dan aan het zwakke karakter van de chocoladeverslaafde? 

Al wat ik intussen kan vertellen is dat het geen goed idee is om gewoon mee te doen met de recordpoging bokes-met-choco-eten die hier soms aan de gang is. Daarnaast is het ook géén goed idee, wanneer iemand een halve boterham over heeft, die zomaar naar binnen te spelen. Eén zo'n kleine boterhammen heeft grote gevolgen! (Reken maar uit: 2x per dag 1 half boterhammeke x 3 kinderen op slechte dagen). 

Brood uitsluiten is ook geen goed idee gebleken, net als eender welke voedingsgroep of andere dingen in het leven: wat niet mag is, lijkt nog toffer! Dus in plaats van volledig over te stappen op de quinoa, de bulgur... eet ik wél terug gewoon een boterham, zij het dan goed gevuld met zeer veel groentjes en mager vlees. Een vooruitgang én het geeft ook voldoening, meer zelfs dan een boterham met choco! Omdat het uiteraard heel flink is om deze keuze te maken kan er nadien nog een klein dessertje van af: magere yoghurt met 10 gram (weinig, maar genoeg) chocoladeflakes (ah kom, een beetje chocolade, dat kan niet ontbreken!). Over dessertjes gesproken... Dit kan misschien niet tellen als 100% volwaardig dessert maar voor mij is het een welgekomen tussendoortje. AH verkoopt nu kleine ieniemienie peperkoekstukskes (45 kcal per stuk), ze verkochten ze waarschijnlijk al langer maar ik heb ze nu pas gevonden. Ze zijn mét parelsuiker en hebben een zeer volle smaak. Ideaal om een klein goestje weg te nemen dus! En in combinatie met een koffietje een heerlijk dessert!


Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!