Try again

Een dik (snapte'm?) jaar later, blijkt dat het loslaten van een obsessie, tellen en rekenen toch minder evident is dan gedacht. Het loslaten, dat valt mee, het binnen de perken houden, dat is een ander verhaal. Als in: "Dat éne chocolaatje zal toch geen kwaad kunnen!" of "Gow, we gaan een frietje halen.", om nog maar niet te spreken van "Een aperitiefje?".

Dat de batterijen van de weegschaal leeg waren, dat was een meevaller... Maar toen waren er nieuwe batterijen en verscheen er ook een nieuw cijfer op de schaal. Twee cijfertjes omhoog (de eenheden gelukkig, niet de tientallen, as if!). Een paar keer 100 gram erbij gesmoefeld en voor je het goed en wel beseft is't weer in kilo's te doen.

Normaalgezien zou ik gefrustreerd moeten zijn, maar meme zei het indertijd al: "Vermaogern is niet wi meiske, tis erachter hé.". (Vermageren houdt niets in, het vasthouden, dat is de miserie.) Dus wat doen we dan? Gewoon weer opnemen, voortdoen en terugblikken op heel veel leuke feestjes en evenementjes van de afgelopen maanden ! Dat het plezant was !

Landal, voetbalvrienden & apero, de ideale combinatie! 
Ik wil maar zeggen, 't is voor niemand gemakkelijk, zeker niet als je graag kookt, eet en geniet... Deze periode van het jaar maakt het er ook niet beter op. Donkere dagen worden opgefleurd door een latté met koekje(s). Op regenachtige dagen houden we ons droog tijdens een filmpje en een pot popcorn. De chocolademannetjes van de Sint staan figuurlijk in lijn in mijn hoofd en de kerstkalkoen spookt al door mijn gedachten. Tijd dus om de "try again" knop in te drukken en al aan de "summerbody 2017" te denken?

Reacties

  1. Heel herkenbaar! Ik probeer af en toe te stoppen met tracken, maar als ik het niet doe, dan eet ik rap te veel. En daarom blijf ik gewoon mijn eten tracken. Het is misschien een obsessie, maar ik voel me er uiteindelijk rustiger bij, omdat het me een houvast geeft. Ik doe nu al een tijdje van 5:2 en dat helpt ook wel goed om op gewicht te blijven, zeker als je graag eens wat extra wil eten in het weekend. Want je meme heeft zeker gelijk: een dieet is niets, het is daarna dat het begint :).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het voor velen herkenbaar is ;-) 5:2 begin ik niet aan omdat ik het gewoonweg niet kan... Iedere dag met mate én iedere dag iets van snoep werkt voor mij beter. Anders wordt het al snel 2:5 :D

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!