Salut 2016 !

Aan Instagram is een heel fijn 'ding' gekoppeld waar je automatisch kan te zien krijgen wat je meest populaire foto's waren in 2016. Het heet toepasselijk "2016bestnine". Vorig jaar deed ik hetzelfde maar deze keer was het resultaat toch een verrassing! 


Kort samengevat: 2016 was het jaar van het eten voor mij ! Of zoals 'Evelfo' in de reactie liet weten: "Ging juust hetzelfde zeggen ons Kimmeke is nen #foodie 🙂".
Een mooier compliment kan je niet krijgen ;-)

'Evelfo' is dit jaar zélf maar liefst 22kg lichter geworden! En, we hebben meer dan gewichtsverlies gemeenschappelijk. We blijven schipperen tussen gezond eten en de bourgondiër uithangen. Zij maakt fantastische kunstwerkjes van cakejes en test daarnaast ook graag verschillende keukens uit; op verschillende werelddelen!

Gemaakt door 'Evelfo'

Gemaakt door 'Evelfo'

Maar goed, als je kijkt wat de belangrijkste foto-momenten waren voor mij, dan draait het altijd wel rond eten. Van een simpele spaghetti tot mijn verjaardagsdessertbuffet. En wat is het tof dat ook de foto van Owen & Feé erbij staat, 4 juni was immers ook een dag om nooit meer te vergeten! Daar draaide het allemaal rond Yuliya & Peter, die een knaller van een trouwfeest gaven, mét lekker eten en een onbeschrijfelijk dessertbuffet...!

Zelfs in het lopende jaar is het blijkbaar al mogelijk nostalgisch te worden bij het zien van zoveel herinneringen. Ik zou 2016 niet echt een persoonlijk 'topjaar' noemen maar het kan sowieso heel wat erger. Nu zou een ideaal moment zijn om op te lijsten wat er allemaal fout liep. Om te klagen en te zagen over wat allemaal beter kan. Of om allerlei beloften te gaan maken over hoe 2017 er moet uitzien en wat we 'zeker' zullen doen. Maar dat gaan we dus niet doen.

Hilariteit alom verzekerd morgenavond aan vele familietafels waar men bij het eten en het drinken alweer zal praten over NIET-eten en MINDER-drinken. Over het alwéér verliezen van al die kilo's, beloften die halfweg januari vaak subtiel verdampen. Iets wat logisch is ook, gezonder leven bestaat niet uit extremen, het gaat om genieten met mate en af en toe een nog-gezonder-alternatief zoeken om een extra inspanning te leveren. Maar het gaat NOOIT om niet-eten of niet-drinken, je mag niet vergeten te leven!

Er zijn veel dingen die ik onszelf wil toewensen maar bovenal hoop ik heel vaak te kunnen genieten van nieuwe gerechtjes, samen met ons vijf. Wat er verder nog bijkomt (niet al te letterlijk graag), neem ik er met plezier bij.

Als ik dan toch een nieuwjaarsboodschap moet meegeven: kijk eens rond je. En kijk niet alleen naar de groenere kant, er zal altijd iemand beter/knapper/slimmer/leuker... zijn dan jou. Ongetwijfeld! Maar kijk ook eens de andere kant op, dan zal je misschien beseffen hoeveel geluk JIJ hebt! En als het gras toch nog steeds groener lijkt, vergeet dan niet dat er ook zoiets bestaat als kunstgras, mooi van ver (en zelfs van dicht) maar daarom nog niet 'echt'.

Fijn eindejaar en tot binnenkort! 

Reacties

Een reactie posten

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!