Ontstaan

Zeven jaar na ons huwelijk en drie kinderen verder, werd het tijd om in actie te schieten. Tijdens zwangerschap numéro uno waren er maar liefst 35 kilootjes bijgekomen. En 35 kilo, daar kunt ge niet naast kijken! (Beeld je maar even 35 kilo boter in! Of neem gewoon onze oudste en onze jongste spruit samen, dan heb je nog geen 35 kilo zelfs...)

Na de geboorte van nummer 1 wisten we al dat er nog een 2 en hopelijk zelfs een 3 zouden volgen. Voor mij leek het zonde om die "zware" inspanning te leveren om die kilo's, die ik zonder speciale inspanningen bijgekomen was, terug weg te werken. Toen baby drie ter wereld kwam nam het verhaal een andere wending. Het gezin was (en is) compleet, de rondingen ook. Maar die kilo's die aan mijn plakten moeten weg. En zo begon het verhaal van "MissCaesar".

Hoe komt het dat ik intussen meer dan 30kg kwijtgespeeld ben? Awel, door te éten! Jawel, door te ETEN! En dat blijkt iets te zijn wat niet hoort als je "dieet"... In de toekomst zal ik proberen tips en trucjes te delen waarom "mijn" dieet (ik weiger eigenlijk om het een dieet te noemen) deze keer werkt en waarom het zelfs helemaal niet aanvoelt als een dieet. Nu in een notendop wat ik doe:

* Ik berekende via het boekje "Maandag begin ik." (waar eveneens veel nuttige tips in terug te vinden zijn!) hoeveel kcal ik ongeveer per dag zou mogen gebruiken om toch af te vallen. Ik startte met 1650kcal, intussen zijn dit er nog 1500.

* Dagelijks noteerde ik alles wat ik at (en ik doe het nog steeds). Daarbij noteer ik per ingrediënt/product hoeveel kcal het precies bevat. Een groot werk, akkoord! Maar punten tellen bij de WW vond ik nog meer energievretend. Merkte ik dat er op het einde van de dag bijna niets meer overbleef? Bummer, volgende keer beter! Intussen ben ik erin getraind om net genoeg over te houden zodat ik 's avonds nog een lekkere snack mag bij de televisie of achter de computer.

* Ik kocht mezelf enkele kookboeken en ik ga ook online op zoek. Het kookboek waarmee het allemaal begon is het boek "Weight Watchers 365 dagen kookboek". Daarin vind je een volledig dagmenu voor iedere dag van het jaar! Dus ontbijt, lunch, diner, tussendoortje. Ik volgde dit en paste aan waar nodig. Groot pluspunt is ook dat ze werken met seizoensproducten waardoor het ook nog eens interessant(er) is voor de portemonnee.

* Online zoek ik op ingrediënten die ik graag lust. Ik kies de recepten die er lekker uitzien en ik probeer er een calorie-arme variant op te maken. Dat lukt niet altijd maar toch vaak. Soms kan je het al minder vettig maken door minder boter te gebruiken, minder suiker, magere melk of karnemelk i.p.v. room/volle melk...

* Instagram-weegdag: zo'n motivator! Zoals je wekelijks bij de diëtist kan gaan wegen, kan je ook op Instagram wekelijks een foto posten van je vooruitgang. Tot nu toe heb ik er geen gewicht op gezet omdat ik te beschaamd was. Maar ik zet er wel eerlijk op hoeveel er wekelijks af gaat (of eventueel bijkomt). Dat motiveert om te zorgen dat er wekelijks een minnetje op foto staat!

* Instagram-gerechten: Instagram is een rijke bron om gezonde(re) gerechten te vinden! Heel wat mensen verdeeld over de planeet (van Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn!), zijn aan het diëten, sporten, afslanken, gezond(er) eten... En nog eens een pak van die mensen delen hun verhaal op Instagram! Je ziet hoever mensen al geraakt zijn, je krijgt recepten voor gerechten waar je zelf nooit aan dacht, je kan elkaar steunen door likejes te geven of een fijne boodschap achter te laten. Het groepsgevoel is nooit ver weg... en je raadt het al: het motiveert!

Daarnaast plaats ik minimum 1x per dag zelf een gerechtje online. Of een "work-in-progress": een momentopname van mijn kookkunsten. Dat daagt uit om iedere dag toch minimum één keer lekker te koken en zo inventief mogelijk uit de hoek te komen. Je zou ervan versteld staan wat er allemaal in je hoofd zit als je begint te denken over eten! Het gaat niet speciaal over extreem moeilijke/tijdrovende gerechten, maar wel over gezonde(re) en lekkere gerechten die er liefst nog mooi uit zien ook. Het maakt het van eten iedere dag weer een klein feestje op zich!

* Ik weeg me maar één keer per week. Op maandag. Zo ga ik niet "los" tijdens het weekend en focus ik ook niet teveel op de weegschaal.

En het beste is, tot op vandaag heb ik nog geen enkele dag honger gehad, vieze goestjes moeten overwinnen of rommel moeten eten!

Reacties

Populaire berichten

Easy weken

Bijgeleerd...

Awel?!