Posts

Easy weken

Afbeelding
Ondanks het volgehouden "gezondere" eten, zijn het wat 'easy weken' geworden op eetvlak. Dit heeft te maken met andere dingen die meer aandacht vragen en verdienen. Zoals bij velen vermoed ik, is eten maken tijdens de week niet steeds hetgeen waar je tijd voor hebt en waar je bijgevolg ook minder naar uitkijkt. Ik probeer op zoek te gaan naar maaltijden die snel te bereiden zijn en die ik ook kan blijven gebruiken eens we terug FT werken. Albert Heijn pikt hier vrolijk op in. Een gezonde maaltijd zonder al te veel na te denken? Neem eens een verspakket! Alle nodige groenten, de curry en de kokosmelk zitten er al bij. Op de verpakking staat in koeien van letters wat je verder nog nodig hebt (wat geeneens zoveel is). Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het versnijden van zo'n pakket toch wel wat tijd vraagt maar dit los ik op door de curry de dag voordien al klaar te maken. Toen ik Instagram dit pakket toonde kreeg ik meteen de tip: let op met peper en curry, h...

Wat een jaren... terugblik op de 20's

Afbeelding
De dertig lonkt...   De "2" vervaagt zeer voorzichtig en zal binnenkort vervangen worden door een 3. Deze nieuwe voordeur blijkt belangrijker te zijn voor anderen dan voor mezelf. Het is nooit mijn bezorgdheid geweest hoe oud ik was, wel wat ik allemaal wou doen en al gedaan had. Ik kijk dan ook met heel veel plezier terug op mijn "twintiger-jaren". Hoewel ik ervan overtuigd ben dat het jaren zijn waar ik 'later-als-ik-oud-ben' enorm nostalgisch op terug zal blikken, blijf ik geloven in onze openingsdans: "The best is yet to come.". Blijven dromen, blijven fantaseren, blijven léven, dat is de enige manier om het onderste uit de kan te halen. De twintiger-jaren leverden me heel veel op, van 'geringd' zijn tot drie kleine (en grotere), schattige, lieve (maar niet altijd even onschuldige) pagadders. Van een job waarin ik me mocht (en nog steeds mag!) uitleven tot de "eeuwige" benoeming die me op papier (want met onde...

Hoe smaakt een Minion-taart...

Afbeelding
Om het einde van de grote vakantie te vieren stemden de twee oudsten ervoor om een Minion in huis te halen. De taarten staan steeds mooi te lachen als wij in de supermarkt voorbij komen gereden met ons karretje... Maar op de dag dat wij een Minion wilden, stond er natuurlijk nergens eentje op wacht. Het duurde nog tot de derde schooldag (!) voor ik er eentje te pakken kreeg. Na het delen van de foto's (feest!), kreeg ik vaak de vraag "Is ie lekker?!". Het zit zo, om te beginnen zakt het lood al in de schoenen omdat je er moet in snijden. (Wie wil er nu met plezier een Minion aan stukken snijden?!?) Daarna volgt een korte woordenwisseling over wie de ogen mag opeten en wie het meeste glazuur heeft. Om tot slot te eindigen met "Dat (vul in naar keuze: blauw, geel, zwart...) lust ik nieeeeehieeeet". In grote mensentaal: de taart zelf is een eenvoudige (doch lekkere!) biscuit met chocolade ertussen. De Minion zelf (dus de gele stukjes, de blauwe salopette...

Chocolademuffins

Afbeelding
Na enkele (half mislukte) experimenten moest het er ooit van komen... chocolademuffins in gezondere versie (vooral naar glutenvrije voeding toe), met pure ingrediënten die ook nog lekker smaakt. Afgevinkt van het to-make-lijstje! Gebruikte ingrediëntenlijst:  40 gram kokosmeel 30 gram rauwe cacao (voorzichtig hiermee dit smaakt keihard door!) 3 eitjes 10g kokossuiker (neem wat meer als je wat zoeter wil gaan) 50g kokosolie Even alles mengen, 25 minuten op 180° de oven in... Dan probeer je jezelf wat te beheersen en de volgende ochtend heb je in no-time een lekker, eenvoudig ontbijtje klaarstaan! Muffin met banaan en cashewnoten

Italiaanse ovenschotel

Afbeelding
Het is zover, de zon is even verdwenen! Hoera voor de plantjes en voor de mindere warm-weer-fans (zoals ikzelf). Vorige week hadden we 's avonds enkele worsten over van de bbq en besliste ik om in de koelkast een kijkje te nemen of er nog meer restjes te vinden waren. Bingo: aardappelen, restje paprika en uit de diepvries viste ik een pak "Italiaanse wokgroenten". Op die manier kon ik in tien minuutjes een ovenschotel maken voor de volgende dag! En zo had ik de volgende dag nul komma nul werk (tenzij je de oven aanzetten een uitdaging vindt), en hadden we een relatief gezonde maaltijd voor allemaal...

Quinoa, de hype

Afbeelding
Op social media is de trek naar "verantwoorde voeding" groter dan ooit. Het overaanbod heeft ons als het ware opgeslorpt. We zijn gefascineerd, bezorgd en tegelijkertijd enthousiast. "Heb je al quinoa gegeten?" was één van de vele vragen die ik kreeg toen ik op mijn eten begon te letten. Curieus als ik was, ik ging diezelfde avond nog quinoa halen. Tot mijn grote ergernis ging die 'wondervoeding' er niet in, niet de eerste keer, niet de tweede keer... Uiteindelijk heb ik de pak gedoneerd op mijn werk aan een collega die het goedje wel lust. Een tijdje geleden ontdekte ik de boeken van Gwyneth Paltrow waar opnieuw quinoa ter sprake kwam. Dit keer werd er gebruik gemaakt van quinoavlokken en gepofte quinoa. De nieuwsgierigheid was opnieuw gewekt en ik waagde het nog een keer. Met succes want die gepofte quinoa is HEERLIJK ! Quinoavlokken worden intussen ook vlot gebruikt om crumbles mee te maken. Gepofte quinoa gebruik ik bijna in alles, al zal die periode...

Een tikkeltje nostalgie, gezellig!

Afbeelding
Eten is een hot topic geworden. Net als bij de verschillende merken van handtassen en schoenen, werd er bij voeding ook een waar spinnenweb gecreëerd. Superfoods zijn zowat in iedere supermarkt te vinden en de apotheker doet gezellig mee met een uitgebreid aanbod gezondheid. Cola ZERO, sprite ZERO, tonic ZERO (gin-tonic light, delicious!), ... Een afzonderlijke rayon met glutenvrije producten, een rayon met afslankmiddelen en dan drie rayons vol snoep en chips... Dat karretje weet op den duur ook niet meer waarheen! Wat is nu goed voor je lijf? Van voedselzandloper, paleo tot het ouderwetse WeightWatchers. Van Pascale Naessens tot Sandra Bekari... De ene dag lezen we een artikel over de nadelen van aspartaam (en nemen we met plezier Stevia bij de hand), de andere dag gaat het over de extreme hoeveelheden suikers die we dagelijks (ongemerkt) naar binnen spelen. Hoeveel tijd heeft een mens nodig om nog te begrijpen wat hij moet doen? Ik herinner me nog dat ik vroeger (h...